Från Lillselet till Cannes – Ida lanserar ny Youtube-kanal

Monday, 04 July 2016 09:37
FESTIVAL Fotomodellen Ida Ovmar har just kommit hem från filmfestivalen i Cannes när Samefolket talar med henne. Hon är lyrisk över vad hon upplevt och känner sig peppad att dra igång sin nya Youtube-kanal. Men ständigt bär hon också en längtan över att komma upp till rötternas Lillselet.

TEXT ÅSA LINDSTRAND FOTO PRIVAT

Som en dröm. Så beskriver Ida Ovmar sina intryck från filmfestivalen i Cannes. Hon var en av ett fåtal personer från Sverige som under årets festival rörde sig på röda mattan och befann sig nära händelsernas centrum.

– Klimatet, miljön alla beach clubs, det var verkligen ”a dream come true” för mig. Det är en inspirerande miljö där alla vill uppåt. Man blir väldigt taggad av att vara där. För mig handlade det om att marknadsföra mig själv och nätverka, så jag har modellat, filmat och fotat.

Hon säger att hon sällan blir starstruck, men när hon i Cannes träffade den danska skådespelaren Mads Mikkelsen så blev hon det.

– Vilken snygg karl! Och jättetrevlig dessutom. Sedan var jag på samma klubb som Leonardo di Caprio, även om jag aldrig såg honom. Men jag kommer närmare och närmare.

I SAMBAND MED Cannesfestivalen lanserade Ida Ovmar också sin nya Youtube-kanal. Genom den kan alla som vill följa hennes vardag genom allt från bilder från salongen där hon får hår och naglar fixade, till luncher med kompisar. Eller, som hon själv presenterar sig på Youtube: ”Ida Ovmar is here! Här kommer ni kunna följa mig och mitt liv – allt från resor med klackarna i taket till då jag drar på mig kängorna för att dra hem till mitt älskade Lappland!”

– Man kan förmedla så mycket mer genom en Youtube-kanal än genom en blogg. Det blir mer levande. Jag vill ha ett bra varumärke och vara en bra person, samtidigt som jag vill visa att ingen är perfekt och att det behövs lite crazyness.

Ungefär två gånger i veckan kommer Youtube-kanalen att uppdateras och det, säger Ida, räcker om kvaliteten är tillräckligt hög.

IDA OVMAR LEVER på sitt utseende, det vill säga på att vara modell. Hon fyller 21 i juli och säger att hon älskar modellvärlden, eftersom den ständigt innebär nya projekt och nya människomöten. Men samtidigt, säger hon, är det förstås intensivt och krävande att till exempel hela tiden tänka på vad man äter och på att leva hälsosamt.

– Visst finns den glamorösa sidan, men det är inte bara den sidan som det här livet innebär.

Hon har sina samiska rötter på mammas sida i Lillselet väster om Jokkmokk och säger att Lillselet är hennes favoritplats på jorden.

– Jag är så lycklig över att jag har tillgång till båda de här världarna. Jag älskar att få jaga, fiska och vara smutsig, men också att få klä upp mig, vara på röda mattan och mingla.

Hur reagerar då kollegor och vänner i modellvärlden när hon berättar om livet i Lillselet?

– Många blir imponerade när jag berättar om Lillselet och det liv jag lever där, men vissa får lite panik när jag säger att jag ska upp dit och slå av allting. Men det är väl för att de inte förstår vad det innebär.

Last Updated on Monday, 04 July 2016 09:37

Picture of Åsa Lindstrand

Åsa Lindstrand

Chefredaktör