Isak Utsi tog klivet direkt till kommuntoppen

Han har erfarenhet av arbete i styrelseledda organisationer och har varit en aktiv del av socialdemokratin under några års tid. Men Arjeplogs nya kommunalråd Isak Utsi har, till skillnad från många andra kommunala toppolitiker, inte gått den långa politiska vägen till toppen. Nu ser han fram emot att få lära känna sin nya kommun och bidra till utvecklingen av den.

”Jag är gärna extra tydlig med att kommunens roll i första hand är att erbjuda välfärd: Skola, vård och omsorg,” säger Arjeplogs nya kommunalråd Isak Utsi.
FOTO PEDER LUNDKVIST

– Nu ska vi bygga ett helt nytt äldreboende. Det är en jätteinvestering som handlar om att kunna erbjuda bättre kvalificerad vård för äldre, men också om att på sikt sänka kostnaderna. Sedan har det uppstått utmaningar i och med corona. En helt ny Ica-butik öppnade i Jäkkvik veckan innan gränsen till Norge stängdes och hur den kommande testsäsongen blir är oklar. Testnäringen innebär att 2 500 personer jobbar här och ser till att servicen upprätthålls. 

TEXT ÅSA LINDSTRAND

Vill du läsa hela artikeln?

Beställ din tidning genom knappen nedan. Vi ser fram emot att kunna erbjuda alla våra prenumeranter både en tryckt och digital tidning, från och med den 1 juli 2020.
Picture of Åsa Lindstrand

Åsa Lindstrand

Chefredaktör