Enkät Lopme Nastie

Friday, 23 March 2012 09:14

Samefolket frågar:

1. Hur många gånger har du besökt Lopme Nastie?
2. Vad tycker du om arrangemanget?
Saknar du något?

Laila Wilks & Design, Snåsa/Mittådalen:

Jag har varit här varje år, alltså sju år på rad, fast två gånger har jag bara varit gäst. Annars har jag och mina systrar både försäljning och modevisning.
Första åren var det mycket spännande men det blir bättre och bättre för varje år som går. Det är så roligt att det kommer så många utställare och gäster norrifrån. Arrangemangen gör att känt folk vill komma.
Jag saknar ett ännu större utbud av matförsäljning och mer mat som också är inriktad mot barn.

Anders Håkansson Jokkmokk:

Det är första gången som jag är här. Tack vare att min fru Greta ska ha workshops med samiska örter valde jag att följa med mina hemgarvade renskinn. Jag kommer att åka tillbaka även nästa år.
Fantastiska arrangemang och mycket välgjorda, både med design och bra utställartider.
Jag saknar mera folk, visst är det mycket turister men det måste nog marknadsföras ännu mer än vad som är gjort. Maten som har serverats här i tältkåtorna har varit helt underbart gott.

Leila Nutti, Porjus:

Första gången jag är här och om försäljningen går bra så kommer jag att komma tillbaka även nästa år.
Mycket välgjort och bra schema, dock saknar jag mer ortsbor och inte bara turister, med tanke på alla föreläsningar och Workshops som anordnas.
Jag saknar lite mer av allting och fler arrangemang på själva Lopme Nastieområdet, mera action, även fler utomhusaktiviteter.

Åsa Lindstrand

Åsa Lindstrand

Chefredaktör