Cyniskt, Göran Hägglund

Tuesday, 31 October 2006 09:37

Rose-Marie Westerlund tycker det är förvånansvärt att regeringens partiledare gör samerna till slagträn i den politiska debatten. Här kritiserar hon Kd:s partiledare Göran Hägglund bland annat för partiets människosyn.

Vad cyniskt av partiledaren Kd ledaren Göran Hägglund, som inför svenska folket lyssnare erkänner vilken människosyn som finns i partibeteckningen Kd.

Mycket förvånansvärt att partiledare gör samerna till slagträ i den politiska debatten. De behöver inte vara objektiva eller opartiska och står för främlingsfientlighet riktat mot ursprungsbefolkningen inom landet, vilket är förödande. En ännu lägre nivå visar politikers missade mänskliga värderingar och sin bristande inlevelseförmåga för alla medborgare lovar stöd och trygghet åt vädjande tornedaling:-”vi i partiet är emot ratificering av ILO 169” så känn tryggt förvissad om att partiet är emot samerna för stöd om människorätt, folkrätt eller arbetsrätt. Annars viktiga frågor i en demokrati att Kd eller andra partier har den rätten att avgöra vem som ska vara utanför.

Varje gång politiker får chansen ska de istället bemöta rädslorna med saklig information om alla människors lika värde. För de politiker som saknar förmågan att tala om känslor och förmedla humanistiska tankar finns det utbildade psykologer för självspegling och bota människors oskäliga rädslor. Nivån sjunker drastiskt i diskussionerna om ILO i tornedalen speglar rädslorna för samernas närvaro som verklig samhällsfara samma människor som levt tillsammans och behöver varandra är orsaken till faror med reformeringar till samerna. Det i majoritet markägare i styrelse från vilket annat yrkesområde som helst skulle ha anledning att vara rädda för ILO? Det ÄR svårt att förstå problemet! Det får relevans i sagan där lilla spöket Laban som skramlar med sina kättingar så fasansfullt att han framkallar skrämmande oljud blir så rädd för spöken så att han glömmer bort att spöket det är ju han själv. Den sortens hjärnspöken framkallar sina egna rädslor och försvinner inte med att låtsas som rädslan inte finns när man själv utgör den största faran!

Rose-Marie Westerlund
Last Updated on Tuesday, 31 October 2006 09:38