Samefolket rättar och beklagar!
Ett förargligt och genant fel har kommit med i senaste numret av Samefolket. Årtalen för den nyligen bortgångne konstnären Lars J:son Nutti har blivit fel. Ovanför rubriken står det (1933-1919), det ska naturligtvis vara 2019. Beskedet om Lásses död kom dagen innan tidningen gick tryck och årtalen skickades av undertecknad till redigeringen i all hast. En miss som sedan inte uppdagades då korrekturläsningen i övrigt var avslutad. Samefolket beklagar och ber verkligen om ursäkt för detta. Hälsningar Åsa Lindstrand, chefredaktör och ansvarig utgivare.
Same-SM 2019
Arkiv
Åsa Lindstrand

Same-SM 2019

I Samefolket nummer 5-2019 hittar du ett helt uppslag med bilder från tävlingarna!

Läs mer »
Arkiv
Åsa Lindstrand

Fem partier i skarp utfrågning

Fem partier kom till utfrågningen av riksdagsledamöter som SSR arrangerade i samband med landsmötet. Nivåskillnaden var stor mellan ledamöternas kunskaper, men framför allt blev det uppenbart att några stora kliv

Läs mer »

Samefolket TV

ANNONS

Tipsa oss!

Senaste recensionerna

Senaste debattinläggen

Välkommen med ditt debattinlägg!

Vi tror på ett debattglatt Sápmi. Därför är du varmt välkommen att skicka in din debattartikel till oss. Du skickar din text till asa@samefolket.se.

 

Om du fattar dig kort ökar chansen att dina åsikter får plats i tidningen. Texten publiceras också här, på www.samefolket.se. Här kan vi även publicera insändare som inte ryms i den tryckta tidningen.

 

Och kom ihåg: På Samefolkets insändarsidor håller vi en god ton. Debattexter som innehåller någon form av rasism, sarkasmer eller fördomar, i synnerhet mot samer, kommer inte att publiceras. 

ANNONS