Samefolket Redaktörn
Hotet från gruvorna och beslutsfattarna PDF Print E-mail
Friday, 07 December 2012 22:10
Det är snart ett år sedan vi gjorde ett temanummer om gruvexploateringarna i Sápmi. Under tiden vi jobbade med materialet så dök det hela tiden upp nya saker som prospekteringstillstånd och anmälda gruvbolag, och vi kände själva att vi låg helt rätt i tiden. Tidningen, som kom ut i slutet på januari, blev väldigt uppmärksammad bland våra läsare. Än idag skickar vi ut tidningar till dem som vill sprida den vidare och göra andra uppmärksamma på pågående och kommande gruvexploateringar. 
Read more...
 
Rundgång av samiska pengar PDF Print E-mail
Friday, 26 October 2012 22:22
Samefonden. Det låter fint. En fond för samer. Men vad är denna fond egentligen och varifrån kommer pengarna som finns i den? Vi tror att de allra flesta samer hört talas om den. Några kanske har fullständig koll medan andra har hört en del om den och vet att den innehåller pengar avsedda för samer. Kort beskrivet så handlar pengarna om intrångsersättningar och avgifter för mark-, jakt- och fiskeupplåtelser som berör samebyarna i hela landet. Pengarna däremot, ska gagna rennäringen, den samiska kulturen och samiska organisationer.
Read more...
 
Ny layout och höga ambitioner PDF Print E-mail
Sunday, 23 September 2012 21:57
Hej alla läsare och välkommen till min nya redaktörsida. Det här är bara tredje sidan av en ny och uppfräschad version av Samefolket.

Tankarna på att förändra Samefolket har funnits i några år, även om det under årens lopp skett en del mindre förändringar med tidningen. Senast var i början på 2000-talet. Då bevarades utseendet på namnet, med det karakteristiska S-et helt intakt. Skillnaden då var att bilden ovanför Samefolket var borttagen. Det orsakade läsarstorm och dåvarande chefredaktör tog beslutet att redan numret senare lyfta tillbaka bilden. Nu har vi plockat bort bilden samt slipat till och moderniserat loggan. Dock har vi valt att låta den inramade bilden på kåtor och fjäll finnas kvar, här nedan.
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>

Page 8 of 8